Voor de leerling en leerkracht: Zappsport@home

• Geschikt voor poprimair onderwijs en vovoortgezet onderwijs .
  • Sluit aan bij het thema Bewegen en sport (povo).

Om te voorkomen dat kinderen nu te weinig bewegen, motiveert Zappsport@home met de nieuwe Zappsport-afleveringen van Zappsport@home Workouts. In deze afleveringen geven bekende sporters elke werkdag workouts aan de kinderen thuis. In 15 minuten laten onder anderen Nathan Rutjes (voetballer) met zijn zoontje Lavezzi Rutjes en Roy Meyer (Olympisch Judoka & personal trainer) de kinderen flink bewegen.

Ingezonden door: GGDGemeentelijke gezondheidsdienst Limburg-Noord

Voor de leerling en leerkracht: Stay@home challenges

• Sluit aan bij het thema Bewegen en sport (povo).

Gezamenlijk sporten is er op dit moment niet bij, vandaar dat de docenten stay@home challenges hebben bedacht die de leerlingen thuis kunnen uitvoeren. Het is de bedoeling dat ze hun verrichtingen filmen en de filmpjes uploaden. Zo kunnen de docenten beoordelen wie de opdrachten goed uitvoert.

Voor de leerling en leerkracht: Sport & beweeg challenges

• Sluit aan bij het thema Bewegen en sport (povo).

Een bingokaart met daarop 70 leuke en sportieve uitdagingen. Elke dag volgt een filmpje met 5 verschillende challenges via het Facebook-, Instagram– en YouTube-account van team Gezonde Leefstijl van Punt Welzijn.

Ingezonden door: GGD Limburg-Noord

Voor de leerling en leerkracht: #Beweegthuis

• Sluit aan bij het thema Bewegen en sport (povo).

Sport en bewegen is belangrijk om fit en gezond te blijven. Maar ook een manier om met anderen in contact te zijn. Maar hoe, in deze tijd, als veel sport- en beweegvoorzieningen zijn gesloten? Bekijk de pagina #Beweegthuis voor inspiratie en tips. Voor uzelf of om anderen te stimuleren om te bewegen en sporten. De pagina wordt dagelijks geüpdatet. Aanrader is ook de Video van de dag!

Ingezonden door: GGD Limburg-Noord

Voor de leerling: Fitter op school

Op de sociale mediakanalen van Fitter op School staan kindvriendelijke beweegopdrachten en leuke beweegfilmpjes/challenges die de kinderen samen doen met Fos de Vos. Tijdens de coronacrisis kunnen de kinderen thuis bewegen, maar als de scholen weer begonnen zijn bewegen de kinderen met FOS in de klas. Volg de Facebook-pagina, het YouTube-kanaal en/of de website van Fitter op School!

Ingezonden door: Fitter op School.