Voor leerling/student: Sense

Deze gratis digilessen kun je zelf doen op je computer of tablet. Het lespakket is met name geschikt voor de leerniveaus twee en drie van het mbo. Er zijn vier digilessen beschikbaar:

• liefde, relaties en seks
  • veilig vrijen en soaSeksueel overdraagbare aandoeningen’s
  • condooms en andere anticonceptie
  • onbedoelde zwangerschap

De lessen bestaan uit verschillende opdrachten, bijvoorbeeld: meerkeuzevragen, klikplaten en video’s. Meer informatie

Voor leerkracht: Starten met seksuele vorming

• Geschikt voor alle onderwijstypen.
  • Sluit aan bij het thema Relaties en seksualiteit (po, vo, mbo).

Deze (gratis) online cursus geeft antwoord op veelvoorkomende vragen van professionals die seksuele en relationele vorming geven. Het is geen lesmethode, maar een cursus om je eigen vaardigheden en inzicht te vergroten, zodat je met iedere methode op een positieve en veilige manier aan de slag kan gaan.

Ingezonden door: Rutgers & SoaSeksueel overdraagbare aandoeningen Seksueel overdraagbare aandoeningen  Aids Nederland.