Voor de leerling: Herkennen van lichaamstaal

• Geschikt voor so/poprimair onderwijs .
  • Sluit aan bij het thema Welbevinden en andere onderwerpen.

Kwintessens biedt drie speciale Kwink-thuislessen rond het thema: herkennen van lichaamstaal. De lessen zijn voor kinderen van onder-, midden- en bovenbouw. Per leeftijdsgroep biedt Kwintessens een animatie en acht doe-opdrachten (als pdf) voor thuis. Met een deel van de activiteiten kunnen de kinderen zelfstandig aan de slag. Het doel van de opdrachten is om kinderen te laten ontdekken dat lichaamstaal iets zegt over hoe de ander zich voelt. Dat is nodig om goed te kunnen meeleven met de ander, zodat je je eigen gedrag daarop kunt afstemmen. Het gaat in de kern dus om empathie. Dit keer gericht op de thuissituatie. Bekijk de website voor meer informatie over Kwink voor thuis.

Voor de leerling: Elke dag aan de slag (deel I)

• Geschikt voor so/po.
  • Sluit aan bij het thema Welbevinden en andere onderwerpen.

Kwintessens biedt voor elke dag een spel om thuis te spelen. Inclusief puzzels en kleurplaten. Daarnaast vindt u onder Kwink TV leuke en leerzame animaties. Bekijk de website voor meer informatie over Kwink voor thuis.

Voor de leerkracht: Thuis aan de slag met sociaal-emotioneel leren

Leuke lessen sociaal-emotioneel leren voor kinderen in de onder-, midden- en bovenbouw voor ouders/verzorgers thuis. Ten behoeve van het welbevinden van kinderen. Bekijk de website voor meer informatie over Kwink voor thuis.

Ingezonden door: Kwintessens.

Bekijk ook andere tips voor thuis en lees meer informatie over Gezonde School THUIS.