Gezond eten en drinken betekent ook: weten waar je eten vandaan komt, wat erin zit en hoe je het bereid. Effectief werken aan voeding vraagt aandacht voor educatie. Hoe pakt u dat aan?

Zet Gezonde School-activiteiten in

Maak in het lesprogramma gebruik van erkende Gezonde School-activiteiten. Zo kunt u studenten laten ervaren dat gezond eten ook lekker kan zijn. Of kunt u ze recepten laten bereiden. Kies bijvoorbeeld een van deze activiteiten:

Geef structureel aandacht aan voeding

Net zoals bij andere leerstof, werken onderwijsactiviteiten over voeding pas echt goed als ze in meerdere leerjaren aan bod komen. Dat kan bijvoorbeeld zo:

• Neem lessen over voeding op in het curriculum, bijvoorbeeld bij het vak vitaal burgerschap. Leidt u studenten op tot een beroep in de horeca of levensmiddelenbranche? Denk dan ook aan het bereiden van gezonde gerechten en ontwikkelen van gezonde producten tijdens de opleiding.
  • Neem onderwijsactiviteiten over voeding op in het schoolbeleid en geef er uitleg bij. Wie is ervoor verantwoordelijk en in welke leerjaren vinden ze plaats?

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met het Voedingscentrum.