Natuurlijk bewegen

Onlangs is Natuurlijk Bewegen officieel erkend als Gezonde School-activiteit voor de basisschool. De lesmethodiek speelt in op de huidige ontwikkeling van te weinig beweging door de jeugd en streeft ernaar om de jeugd ten minste vier dagen in de week, 20 tot 30 minuten te laten bewegen in combinatie met de gymlessen. Er is een leerlijn ontwikkeld om de motorische vaardigheden te verbeteren en bevat een digitaal platform waarop dagelijkse lessen en video's staan.  Natuurlijk Bewegen sluit aan bij het thema Bewegen en sport (poprimair onderwijs ).

GrowWizzKid

Het lesprogramma GrowWizzKid voor de basisschool hanteert de herkomst/productie van (gezonde) voeding als basis voor voedselvaardigheden. Het combineert voeding, natuur, techniek en duurzaamheid in een doorlopende leerlijn. Kinderen leren op een onderzoekende en ervaringsgerichte manier wat gezonde voeding is, waar dit vandaan komt en hoe gezonde voeding toe te passen. GrowWizzKid bestaat uit een binnenteeltsysteem en een online leeromgeving. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Voeding (po).

Respons

De methode Respons van het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij is ontwikkeld om problemen als pesten, agressief gedrag en onveiligheid op school aan te pakken. De lessenreeks is beschikbaar voor het po, vo en mbo. Via een klassikale aanpak leren leerlingen/studenten omgaan met lastige of bedreigende situaties. Daarbij worden waarden en werkvormen vanuit de vechtsporten gebruikt.

Stoere Traktaties

Stoere Traktaties is ontwikkeld met als doel bewustwording te creëren over het belang van goede voeding.  Door Stoere Traktaties wordt gezond trakteren op de basisschool (so/po) direct bevorderd en ervaren kinderen hoe leuk, lekker en stoer trakteren met groenten en fruit is. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Voeding (po).

Semmi-training

Semmi-training richt zich op het verminderen van sociale problemen bij kinderen van 9-12 jaar, waardoor zij zich vaardiger en sterker voelen in het contact met leeftijdsgenoten en leerkrachten. Hiermee verbetert het zelfvertrouwen en gaan kinderen met meer plezier naar school. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Welbevinden (po).

Bijgewerkt op: 28 juli 2020