Wat kan de school doen?

Er zijn verschillenden dingen die de school kan doen om de fysieke omgeving hygiënischer te maken.

• Zorg naast een schoon toilet ook voor een schone spoelknop, kraan, handdoekhouder, lichtschakelaar en de deurklink.
  • Plaats toiletten en wasbakken op kindhoogte, zodat kinderen hier goed bij kunnen. Let op bij verschillende leeftijden!
  • Plaats het fonteintje in de toiletruimte, met de juiste voorzieningen zoals vloeibare zeep en papieren handdoekjes.
  • Vraag kinderen of ze hun handen hebben gewassen als ze terug komen van het toilet.

Sociale omgeving en ouderbetrokkenheid

Ouders spelen een belangrijke rol en het is belangrijk dat op school geleerd gedrag ook thuis ondersteuning krijgt.

• Nodig ouders uit om mee te doen met relevante (les) programma’s.
  • Stel ouders op de hoogte door ook in uw Nieuwsbrieven aandacht te besteden aan hygiëne.