Watervoorziening

De school heeft een hygiënische watervoorziening waar leerlingen en personeel water kunnen tappen (buiten het toilet). In de school wordt water drinken gestimuleerd door voor zowel leerlingen als personeel altijd water beschikbaar te stellen, bijvoorbeeld met een kraantje in de klaslokalen (deze mag niet grenzen aan een toiletruimte) of een waterkoeler of watertappunt die aangesloten is op de waterleiding op een centrale plek. Ook standaard kannen met water in de klas (die niet op het toilet gevuld worden) met bekertjes of een eigen bidon voor elk kind. Door de introductie van een watervoorziening in de school heeft iedereen de mogelijkheid om gratis kraanwater te drinken in plaats van frisdrank.

• Samenwerking met andere partijen of organisaties zoals gemeente, GGDGemeentelijke gezondheidsdienst , JOGG, Jong Leren Eten en of (jeugd)-tandartspraktijk.
  • Betrekken van leerlingen, ouders en/of medewerkers bij activiteiten rond voeding zoals het meehelpen met het vullen van bidons, uitdelen van fruit, aankleding van de lunchruimte en/of meedenken over activiteiten in het kader van voedsel-educatie.
  • Voorbeeldgedrag van medewerkers zoals gezond lunchen en een gezondere keuze op tafel in de lerarenkamer.