Het is belangrijk dat de aanschaf van een watertappunt een weloverwogen keuze is. Daarom is er voldoende de tijd om hierover na te denken. Het is belangrijk om over alle aspecten na te denken die komen kijken bij de koop, aanleg en het onderhoud van het watertappunt. Raadpleeg daarom de watertaptoolkit.

Kraanwater drinken is een goede gewoonte en daar kun je niet jong genoeg mee beginnen. Daarom is de subsidieregeling in eerste instantie bedoeld voor basisscholen. Omdat het watertappunt op het schoolplein komt, kunnen ook andere mensen er gebruik van maken. Bekeken wordt of de subsidieregeling later ook beschikbaar wordt voor het voortgezet onderwijs en het mbomiddelbaar beroepsonderwijs

Ja, ook in het schooljaar 2020-2021 kunnen zo’n 500 basisscholen gebruik maken van deze subsidieregeling. Wel is het mogelijk dat dan de toekenningscriteria zijn aangepast of dat de regeling op basis van ervaringen iets anders is ingericht.

Het is mogelijk een watertappunt te leasen. Om gebruik te kunnen maken van de subsidie is het belangrijk dat het leasecontract voor zeven jaar of langer is.

Alle bedragen, dus ook het subsidiebedrag zijn inclusief BTWBelasting op de toegevoegde waarde.

Staat de school in een JOGG-gemeente, dan kan de JOGG-regisseur meedenken en adviseren over de keuze van het watertappunt en de cofinanciering.  

De Gezonde School-adviseur van de GGDGemeentelijke gezondheidsdienst adviseert en ondersteunt scholen bij het werken met de Gezonde School-aanpak. Door deze aanpak te volgen besteedt een school structureel en planmatig aandacht aan een gezondheidsthema. Met een watertappunt is al voldaan aan een vereiste, waardoor het themacertificaat Voeding een stap dichterbij is gekomen. Neem contact op met de Gezonde School-adviseur voor meer informatie.

Is uw school al een Gezonde School? Ontvangt uw school ondersteuning uit het Ondersteuningsaanbod Gezonde School? Of maakt uw school gebruik van de subsidie Jong Leren Eten – lekker naar buiten? Dan heeft uw school al een account voor Mijngezondeschool.nl. De gegevens zijn dan bekend bij de Gezonde School-coördinator. Heeft uw school geen account? Maak er dan hier gratis en vrijblijvend een aan en bewaar de gegevens goed. Om de school te registreren heeft u onder meer het BRIN-nummer van de school nodig.
 

Heeft u na het lezen van de informatie op de website nog vragen en staat de vraag niet in deze Q&A? Mail dan naar info@gezondeschool.nl en vermeld ‘Subsidie watertappunt’ in de onderwerpregel. We streven ernaar vragen binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Vermeld ook een telefoonnummer zodat we eventueel telefonisch contact kunnen opnemen.