Gezonde School-aanpak

Veel scholen besteden aandacht aan een gezonde leefstijl op school. Maar hoe wordt een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend? Hoe komt u van losse activiteiten naar samenhangend beleid? De Gezonde School-aanpak helpt om doelgericht en efficiënt te werken aan de gezondheid van leerlingen/studenten en docenten. De aanpak gaat uit van wat u als school al doet, bouwt hierop voort en sluit aan bij uw wensen en behoeften. De stappen uit de aanpak zorgen ervoor dat een gezonde leefstijl in het DNA van de school komt.

De Gezonde School-aanpak bestaat uit drie fasen: Voorbereiden, Uitvoeren en Evalueren. Elke fase bestaat uit twee of drie stappen, deze stappen zijn genummerd. De stappen van de eerste fase kunt u in willekeurige volgorde doorlopen, afhankelijk van de situatie op uw school. Zo kunt u eerst met het samenstellen van een werkgroep beginnen, voordat u de beginsituatie bepaalt en een thema kiest. Binnen de andere twee fasen volgt u de stappen wel op chronologische volgorde. De Gezonde School-adviseur van de GGD kan bij iedere stap helpen met advies en ondersteuning.

Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Voorbereiden

Bepaal de beginsituatie

Stap 1: Bepaal de beginsituatie

Stel een werkgroep samen